Polski Związek Faktorów zaprasza do udziału w edycji online XI Międzynarodowego Kongresu Faktoringu. Tegoroczne spotkanie, ze względu na pandemię, odbędzie się w formule internetowej. Nie zabraknie w nim jednak inspirujących wystąpień, ciekawych dyskusji i ważnych pytań. Omówimy bieżącą sytuację gospodarczą w Polsce i na świecie, a także jej wpływ na sektor faktoringu. Przeanalizujemy też jak nowe technologie wpływają na rozwój usług związanych z finansowaniem przedsiębiorczości.

Kongres Faktoringu to jedno z najważniejszych wydarzeń w kalendarzu spotkań menedżerów i praktyków faktoringu i finansów w Polsce. Udział w nim biorą uznani eksperci z całego świata.

Międzynarodowy Kongres Faktoringu to doroczne spotkanie przedstawicieli branży faktoringowej z całego świata oraz przedsiębiorców korzystających z ich usług. W ciagu 10 edycji zebrał liczne grono wiernych słuchaczy i sympatyków. W obradach zawsze biorą udział uznani eksperci. Omawiają sytuację gospodarczą w Polsce i na świecie. Odpowiadają na pytania związane z funkcjonowaniem przedsiębiorczości i wykorzystaniem nowych technologii w finansach. W tym roku Kongres miał się odbyć już po raz jedenasty. Jednak koronawirus pokrzyżował nasze plany i nie będziemy mogli spotkać się w tradycyjnej formule. Dlatego Związek zdecydował, że spotkamy się online. Serdecznie zapraszamy – mówi Jarosław Jaworski, przewodniczący komitetu wykonawczego PZF.

Dla zapewnienia słuchaczom komfortu udziału w wydarzeniu, program został podzielony na dwie sesje: 1 oraz 15 października. Podczas pierwszej omówiona zostanie sytuacja na światowych rynkach oraz kondycja sektora faktoringu. W drugiej, przyjrzymy się jak nowe technologie wpływają na rozwój usług, związanych z finansowaniem przedsiębiorczości.

Na Kongres online zapraszają

• Organizator: Polski Związek Faktorów,
  • Partner Główny: Coface,
  • Partnerzy Kongresu: BIK SA, efcom, CRIF,