Kongres Faktoringu to jedno z najważniejszych wydarzeń w kalendarzu spotkań menedżerów i praktyków faktoringu i finansów w Polsce. Udział w nim biorą uznani eksperci z całego świata. Omawiane są tu kluczowe problemy i wyzwania stojące przed dostawcami usług faktoringowych zarówno w Polsce, jak i na innych rynkach. W tym roku przypada 25-lecie funkcjonowania tej branży w Polsce. Także Kongres będzie miał swój okrągły jubileusz – X edycję.

Już po raz dziesiąty eksperci w dziedzinie zarządzania płynnością spotykają się na największym wydarzeniu poświęconym finansowaniu firm w Polsce. Międzynarodowy Kongres Faktoringu na mapie konferencji branży finansowej wypracował sobie silną pozycję i uznanie. Przez lata przyciągnął wielkie grono wiernych słuchaczy i uczestników zarówno z Polski, jak i ze świata.

Tegoroczna edycja poświęcona będzie m.in. wykorzystaniu nowych technologii w biznesie, finansach i faktoringu. Eksperci analizować będą także zmiany zachodzące w otoczeniu ekonomicznym i prawnym. Ocenie zostaną poddane szanse dla branży w kontekście rozwoju fintechów. Spotkanie odbędzie się 19 września w Centrum Praskim Koneser w Warszawie.

Międzynarodowy Kongres Faktoringu to doroczne spotkanie ekspertów i sympatyków faktoringu z całego świata. Doczekał się licznego grona wiernych słuchaczy i uczestników. W tym roku odbędzie się już po raz dziesiąty. Na ten rok przypada również 25 – lecie naszej branży. Dlatego Kongres będzie mieć wyjątkowy charakter – mówi Sebastian Grabek, Przewodniczący Komitetu Wykonawczego Polskiego Związku Faktorów.

– Przyjrzymy się zmianom prawnym, regulującym funkcjonowanie przedsiębiorczości w Polsce i w Europie. Będziemy rozmawiać z przedsiębiorcami i menedżerami korzystającymi z faktoringu. Odpowiemy na pytania związane z wykorzystaniem nowych technologii w finansach. Czeka nas spotkanie pełne pasjonujących wystąpień, ciekawych dyskusji i ważnych pytań – dodaje Sebastian Grabek.

Gościem specjalnym tegorocznej edycji Kongresu będzie Jan Krzysztof Bielecki, były Prezes Rady Ministrów RP, Przewodniczący Rady Doradczej Partnerów EY Polska. Jego wykład będzie z pewnością wartościową inspiracją dla każdego uczestnika.

Ramowy Program X Międzynarodowego Kongresu Faktoringu

• Gość specjalny
    Jan Krzysztof Bielecki (były Prezes Rady Ministrów RP, Przewodniczący Rady Doradczej Partnerów EY Polska)
  • 25 lat faktoringu w Polsce – sukcesy i wyzwania
    Sebastian Grabek (Przewodniczący Komitetu Wykonawczego Polskiego Związku Faktorów),
  • Rozwój faktoringu na świecie
    Patrick de Villepin (Przewodniczący Komitetu Wykonawczego FCI, Factoring Global Head of BNP Paribas Group),
  • Panel dyskusyjny: Ofensywa ustawodawcza w Polsce i w Europie – szansa czy zagrożenie?
    Moderator: Ewa Guzowska (Wspólnik KGK Kancelarii Radcowskiej E.Guzowska i Ska, Sp.k.),
  • Panel dyskusyjny: Oczekiwania i potrzeby przedsiębiorców – czy faktorzy trafnie je rozpoznają?
    Moderator: Roman Maciejewski (Prezes Zarządu Santander Factoring)
  • Panel dyskusyjny: Nowe technologie w finansach – czas na faktoring
    Moderator: Michał Pawlik (Prezes Zarządu SMEO)

Na kongres zaprasza Polski Związek Faktorów wraz z głównymi sponsorami tegorocznego edycji: HPD LendScape, MintSoftware oraz Novabase, sponsorem, firmą Alvantia, partnerami merytorycznymi: FCI oraz EY Polska. Partnerami medialnymi wydarzenia zostali: Rzeczpospolita, My Company Polska, Bank, Europejska Firma, MŚBiznes, a także portale: AleBank.pl, Fintek.pl, FranczyzaBanku.pl, CEO.com.pl, BCR oraz TRF News.

Więcej informacji na stronie: KongresFaktoringu.pl

Zapraszamy,