Konferencja Przedsiębiorstw Finansowych w Polsce zaprasza do udziału w VI edycji Kongresu Sektora Pożyczkowego, który odbędzie się dnia 25 maja 2017 roku w Hotelu Marriott w Warszawie. Organizowany po raz szósty Kongres to największe cykliczne wydarzenia dla pozabankowego sektora pożyczkowego. Zgodnie z kilkuletnią tradycją organizacji tego projektu, Kongres jest platformą wymiany najlepszych doświadczeń a jednocześnie ma wpływać na kształt standardów etycznych i biznesowych sektora.

Na Kongresie będą poruszone ważne problemy rynku finansowego:

1. Rynek pożyczkowy w Polsce - perspektywy rozwoju,
  2. Nowe inicjatywy legislacyjne dla sektora pożyczkowego,
  3. Ocena wizerunku instytucji pożyczkowych i rekomendacje na rzecz jego wzmocnienia,
  4. Ocena zdolności kredytowej w sektorze instytucji pożyczkowych.

Wśród zaproszonych ekspertów znajdują się przedstawiciele UOKIK, ZFP oraz praktycy rynku finansowego – m.in.Fines S.A., Dom Finansowy QS S.A, CRIF Services Sp. z o.o., Krajowy Rejestr Długów BIG S.A. a także eksperci zagraniczni – Mintos, Aasa.

Z zaproszenia do udziału w ubiegłorocznej, V edycji Kongresu Sektora Pożyczkowego skorzystała rekordowa liczba uczestników. Również w tym roku zaproszenie do udziału w tym ważnym dla całego sektora wydarzeniu, trafi nie tylko do przedstawicieli instytucji pożyczkowych, ale też szerokiego  kręgu ich interesariuszy. Mamy nadzieję, że udział przedstawicieli tak wielu instytucji gwarantuje, że Kongres pozostanie ważnym projektem merytorycznym i cenionym przez profesjonalistów miejscem wymiany doświadczeń. Szczegółowa agenda oraz formularz rejestracji są dostępne na stronie: www.kpf.pl

Zapraszamy,
Serwis FranczyzaBanku.pl, Patron Medialny