Konferencja Przedsiębiorstw Finansowych w Polsce aktywnie wspiera sektor FinTech w Polsce dlatego z ogromną przyjemnością zapraszamy Państwa do udziału w III edycji Kongresu Sektora FinTech. Kongres odbędzie się dnia 7 marca 2019 roku w Hotelu Polonia Palace w Warszawie. Tegoroczny Kongres odbędzie się we współpracy ze Stowarzyszeniem Absolwentów MBA Politechniki Gdańskiej.

Od kilku lat obserwujemy istotny wpływ sektora FinTech na sektor usług finansowych w Polsce, możemy mówić o rewolucji w sposobie funkcjonowania usług finansowych i wielu innych aspektów rynku finansowego. Kongres to dobre miejsce, aby postawić ważne pytania dotyczące przyszłości sektora FinTech.

W tegorocznej agendzie Kongresu znajdą się tematy:

1. Czynniki wzrostu sektora FinTech
  2. Otoczenie regulacyjne sektora FinTech
  3. Czy Peer2Peer może dobrze funkcjonować w Polsce? Jak wygląda sytuacja w Europie?
  4. Jak wygląda polski sektor FinTech okiem inwestora?

Ubiegłoroczna edycja Kongresu zgromadziła ponad 150 uczestników z sektora FinTech, banków, firm pożyczkowych, firm ubezpieczeniowych, doradztwa i pośrednictwa finansowego oraz dostawców produktów i usług, związanych z produktami kredytu konsumenckiego. Udział przedstawicieli tak wielu sektorów potwierdza, że Kongres stał się ważnym projektem merytorycznym i cenionym przez profesjonalistów miejscem wymiany doświadczeń.

Rejestracja oraz aktualna agenda jest dostępna na stronie: www.kpf.pl

Zapraszamy,
Serwis FranczyzaBanku.pl, Patron Medialny

• Wydarzenia branżowe

Planujesz otworzyć własny biznes? Przeczytaj poradnik biznesowy:
POMYSŁ NA BIZNES. WŁASNY START-UP CZY SPRAWDZONA FRANCZYZA?