Na pytania o przyszłość rynku consumer finance odpowiedzą eksperci podczas tegorocznego Kongresu Consumer Finance, który odbędzie się w dniach 5-6 grudnia 2019 w warszawskim Centrum Giełdowym przy ul. Książęcej 4. Od kilkunastu lat Kongres Consumer Finance to największe branżowe forum dyskusyjne o wyzwaniach, problemach i perspektywach rynku consumer finance. Podczas tegorocznej XV edycji w trudnym momencie dla branży, wobec wyzwań sektorowych podejmujemy dyskusję o tym jak adaptować organizacje do zmian otoczenia zewnętrznego i wewnętrznego.

Kongres zainauguruje wystąpienie dr hab. Prof. UG Dariusza Filar, który wygłosi prezentację nt. prognoz otoczenia makroekonomicznego sektora finansowego. W ramach wystąpień wprowadzających przedstawione zostaną również prognozy i wyzwania dla rynku consumer finance. Doktor Mariusz Cholewa, Prezes Zarządu Biura Informacji Kredytowej zaprezentuje najbardziej aktualne i pogłębione dane przekrojowe z rynku consumer finance w odniesieniu do charakterystyk konsumenta i konkurencji oraz wpływu regulacji na sytuację firm pożyczkowych.

Doktor Marta Penczar z Instytutu Badań nad Gospodarką Rynkową przedstawi wyniki badania eksperckiego identyfikującego prawdopodobne wyzwania i zagrożenia dla zrównoważonego rozwoju rynku consumer financebędące kontynuacją rozważań tegorocznej debaty nt. mapy wyzwań/zagrożeń dla CF, która odbyła się podczas EKF 2019 w Sopocie.

kongres consumer finance 2019 2

Podczas Kongresu odbędą się debaty specjalistyczne podparte prezentacjami wprowadzającymi. Wśród tematów:

• Kierunki ewolucji modeli biznesowych na rynku consumer finance
    Opieka merytoryczna: BNP ParibasCardif we współpracy z Fines S.A.
  • Responsible consumer finance – konsument, instytucja finansowa i regulator
    Opieka merytoryczna: Europejski Kongres Finansowy
  • Regulacje roku 2019/2020 z perspektywy ich wpływu na rynek CF
    Opieka merytoryczna: Związek Przedsiębiorstw Finansowych w Polsce
  • Nowe technologie consumer finance– szanse czy ryzyko
    Opieka merytoryczna: Blue Media, Vivus Finance
  • Wyłudzenia i bezpieczeństwo na rynku consumer finance
    Opieka merytoryczna: ERIF BIG, Fundacja Rozwoju Rynku Finansowego

Pierwszego dnia Kongresu zostaną ogłoszone wyniki konkursu na najlepszą pracę z zakresu etyki biznesu VERBA VERITATIS.

Do udziału w Kongresie zapraszamy kadrę zarządzającą banków, instytucji ubezpieczeniowych, instytucji pożyczkowych, firm pośrednictwa i doradztwa finansowego oraz instytucji świadczących usługi dla sektora przedsiębiorstw finansowych

Na wydarzenie serdecznie zapraszają współorganizatorzy: Gdańska Akademia Bankowa oraz Związek Przedsiębiorstw Finansowych w Polsce. Więcej informacji o Kongresie oraz formularz rejestracji znajduje się na stronie: http://kcf.projektekf.pl/

Zapraszamy,
Serwis FranczyzaBanku.pl, Patron Medialny