Wydarzenia branżowe

• Studia podyplomowe: Bankowość i doradztwo finansowe. Rekrutacja do 15.10.2018r.

• Wydarzenia branżowe

Do 15 października 2018 r. trwa rekrutacja na studia podyplomowe Bankowość i doradztwo finansowe (IV edycja) prowadzone przez Katedrę Pieniądza i Bankowości Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Celem Studium jest przekazanie słuchaczom wiedzy teoretycznej i praktycznej z 2 obszarów tematycznych – Bankowości i Doradztwa finansowego. Program studiów we wskazanych obszarach spełnia europejskie standardy określone przez Związek Banków Polskich na Europejski Certyfikat Bankowca ECB EFCB 3E w przypadku modułu Bankowość oraz Europejską Federację Doradców Finansowych EFFP Europa (European Federation of Financial Professionals) w Bad Homburg (Niemcy) za pośrednictwem Europejskiej Akademii Planowania Finansowego (EAFP) na certyfikat Europejskiego Asystenta Finansowego (EFG®, European Financial Guide) w przypadku modułu Doradztwo finansowe.

• Konferencja Przedsiębiorstw Finansowych zaprasza do udziału w IV Kongresie Pośrednictwa Finansowego, Kongres będzie miał miejsce w Warszawie w dniu 2 października 2018 roku. Patronat Honorowy nad wydarzeniem objął Związek Banków Polskich, Związek Polskiego Leasingu, Polski Związek Faktorów, Izba Domów Maklerskich, Fundacja EFPA Polska oraz Warszawski Instytut Bankowości.

Organizowany od 2015 roku Kongres Pośrednictwa Finansowego to największe cykliczne wydarzenia dla sektora pośrednictwa finansowego w Polsce. Kongres jest miejscem otwartej dyskusji o stanie i perspektywach rozwoju sektora, dyskusji o praktykach biznesowych sektora a także platformą wymiany najlepszych doświadczeń zbudowaną w ten sposób by wpływała na kształt standardów etycznych i biznesowych sektora.

• STUDIA MBA

• Wydarzenia branżowe

Master of Business Administration to najwyższy poziom edukacji związanej z biznesem. Osoby, które posiadają dyplom ukończenia tych studiów, mogą liczyć na lepsze stanowiska oraz wyższe wynagrodzenie. Studia te są kluczem do rozwoju kariery, pomagają w realizacji założonych celów, spełnianiu marzeń i rozwoju zainteresowań, poszerzają horyzonty, uzupełniają wiedzę, doskonalą umiejętności. Oprócz tego są nieocenionym źródłem nowych kontaktów biznesowych i towarzyskich.

• Studia podyplomowe w WSB w Chorzowie

• Wydarzenia branżowe

Ucz się od praktyków i z praktykami wymieniaj się wiedzą. Zainwestuj w swoją przyszłość. Wybierz studia podyplomowe w WSB w Chorzowie. Zobacz pełną ofertę kierunków studiów podyplomowych w WSB w Chorzowie. Więcej >>

• Rynek pracy, venture capital i private equity, fintech oraz rynki kapitałowe to cztery obszary tematyczne, które zostaną poruszone 14 kwietnia w Poznaniu podczas konferencji biznesowej European Business Alliance Forum. Studenci Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu udowadniają, że o ważnych tematach dotyczących rozwoju polskiej gospodarki dyskutować może każdy, a nie tylko eksperci. Idea łączy ze sobą środowisko studenckie i biznesowe.

• Konferencja Przedsiębiorstw Finansowych w Polsce zaprasza do udziału w II edycji Kongresu Sektora FinTech, który odbędzie się dnia 22 marca 2018 roku w Hotelu Polonia Palace w Warszawie.

Sektor FinTech istotne wpływa na sektor usług finansowych w Polsce, rewolucjonizuje sposób funkcjonowania usług finansowych i wiele innych aspektów rynku finansowego. Kongres Sektora FinTech ma być miejscem spotkania oraz otwartej dyskusji na najbardziej aktualne kwestie dotyczące perspektyw i kierunków rozwoju tego sektora dlatego II edycja Kongresu ma poruszyć najbardziej istotne problemy rynku finansowego:

• PERSPEKTYWY ROZWOJU RYNKU POŚREDNICTWA FINANSOWEGO W 2018 ROKU

• Wydarzenia branżowe

23 grudnia 2017r. ukazał się kolejny numer magazynu biznesowego "Przewodnik dla Pośredników Finansowych 2017/2018" w wersji ONLINE, który jest poświęcony perspektywom rozwoju pośrednictwa finansowego w 2018 r. Najnowsze wydanie zawiera m.in. wypowiedzi osób decyzyjnych z poszczególnych instytucji finansowych oraz ich partnerów, na temat prowadzenia działalności biznesowej w branży finansowej. Najnowsze wydanie jest responsywne (RWD), dostępne na wszystkich urządzeniach (bezpłatnie). Link do magazynu znajduje się na końcu niniejszego artykułu oraz w MENU Użytkownika.

Na podsumowanie 2017 r. należy jeszcze poczekać, aczkolwiek już teraz można stwierdzić, że najważniejszym wydarzeniem w tym roku była implementacja ustawy o kredycie hipotecznym i związane z nią konsultacje nad jej ostatecznym kształtem. Ustawa, która wbrew pozorom nie reguluje wyłącznie obszaru związanego z dystrybucją kredytów hipotecznych, była źródłem niepewności i licznych dyskusji na temat przyszłego obrazu rynku pośrednictwa finansowego w Polsce.

• Kongres jest największym, dorocznym spotkaniem przedstawicieli sektora consumer finance oraz instytucji współpracujących poświęcony perspektywom, wyzwaniom i problemom rynku consumer finance. Celem Kongresu jest otwarta debata pomiędzy wszystkimi uczestnikami rynku consumer finance, wymiana informacji nt. najbardziej aktualnych problemów rynku, a także wypracowanie rekomendacji w zakresie bezpieczeństwa rynku consumerfinance.

• Kongres Bankowości Detalicznej to największe w Polsce cykliczne forum dyskusyjne przedstawicieli banków, regulatorów, doradców i ekspertów z zakresu bankowości detalicznej. Od dziewięciu lat stanowi on kluczową platformę wymiany myśli i doświadczeń dla ponad 450 uczestników.

Kongres skupia się na wyzwaniach sektora, identyfikuje problemy i proponuje rozwiązania stymulujące rozwój i zwiększające jego bezpieczeństwo. Jest on częścią Europejskiego Kongresu Finansowego, otwartej debaty o bezpieczeństwie finansowym i zrównoważonym rozwoju Europy i Polski.

• Tegoroczna, trzecia już edycja Kongresu, poruszy najbardziej aktualne problemy rynku finansowego, w tym niezwykle ważne aspekty – przegląd otoczenia rynkowego sektora pośrednictwa finansowego czy tendencje na rynku kredytowym i nowe regulacje oraz ich wpływ na sektora, odbędzie się także dyskusja „Technologia, klient, produkt – który czynnik rozstrzygnie o przyszłym modelu biznesowym pośrednika”.

• Studia podyplomowe: Bankowość i doradztwo finansowe. Rekrutacja do 30.09.2017r.

• Wydarzenia branżowe

Do 30 września 2017 r. trwa rekrutacja na 2-semestralne studia podyplomowe Bankowość i doradztwo finansowe (edycja III) prowadzone przez Katedrę Pieniądza i Bankowości Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Celem Studium jest przekazanie słuchaczom wiedzy teoretycznej i praktycznej z 2 obszarów tematycznych – Bankowościi Doradztwa finansowego. Program studiów we wskazanych obszarach spełnia europejskie standardy określone przez Związek Banków Polskich na Europejski Certyfikat Bankowca ECB EFCB 3E w przypadku modułu Bankowość oraz Europejską Federację Doradców Finansowych EFFP Europa (EuropeanFederation of Financial Professionals) w Bad Homburg (Niemcy) za pośrednictwem Europejskiej Akademii Planowania Finansowego (EAFP) na certyfikat Europejskiego Asystenta Finansowego (EFG®, European Financial Guide) w przypadku modułu Doradztwo finansowe.

• Tematyka wydarzenia będzie podzielona na dwa bloki. Podczas konferencji zostaną omówione najnowsze trendy rozwiązań oraz technologii dla sektora bankowego. Kluczowe zagadnienia skoncentrujemy również na aspektach bezpieczeństwa. Zarządzanie bezpieczeństwem w sektorze bankowym jest złożonym wyzwaniem, wymagającym dogłębnej analizy wielu elementów. M.in. sposobu zabezpieczeń czynności bankowych, identyfikacji wektora zagrożeń, przeglądu podejmowanych inicjatyw bezpieczeństwa, jak również koncepcji, trendów i technologii, które zostały wprowadzone w celu rozwiązania konkretnych problemów, będą głównym przedmiotem dyskusji podczas wydarzenia.

• Odkryj tajemnice mózgu! Bezpłatne webinary

• Wydarzenia branżowe

Jak zachowuje się mózg na zakupach? Jak mózg doświadcza smaku? Na te i inne pytania postarają się odpowiedzieć dr Magdalena Zubiel-Kasprowicz oraz dr Dorota Ackermann-Szulgit.

• Konferencja Przedsiębiorstw Finansowych w Polsce zaprasza do udziału w VI edycji Kongresu Sektora Pożyczkowego, który odbędzie się dnia 25 maja 2017 roku w Hotelu Marriott w Warszawie. Organizowany po raz szósty Kongres to największe cykliczne wydarzenia dla pozabankowego sektora pożyczkowego. Zgodnie z kilkuletnią tradycją organizacji tego projektu, Kongres jest platformą wymiany najlepszych doświadczeń a jednocześnie ma wpływać na kształt standardów etycznych i biznesowych sektora.

• Konferencja CSR Financial Day 2017 - Poznań, 5.04.2017r.

• Wydarzenia branżowe

Konferencja CSR Financial Day 2017 - Społeczna odpowiedzialność instytucji finansowych - odbędzie się 5 kwietnia od godz. 9:00, na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu. Celem konferencji organizowanej przez SKN Bankowości i Pośrednictwa Finansowego jest przedstawienie od strony teoretycznej i praktycznej społecznej odpowiedzialności biznesu w instytucjach finansowych – bankach, pośrednikach finansowych i doradcach finansowych.