Dziś mijają dwa lata pracy w modelu franczyzowym! Nasuwają nam się nowe wnioski i wiemy w jakim kierunku chcemy się rozwijać. Dom finansowy QS istnieje od 2001 roku i jest najdłużej działającą firmą pośrednictwa finansowego w Polsce. Odpowiadając na potrzeby rynku w 2016 roku zdecydowaliśmy się na ogólnopolski rozwój w modelu franczyzowym. Pierwsze dwa lata był to okres intensywnego rozwoju i dynamicznego pozyskiwania nowych placówek franczyzowych. Obecnie chcemy skupić się na rozwoju naszych Partnerów. Stawiamy na jakość współpracy, a nie na ilość kropek na mapie. Bardzo precyzyjnie przygotowaliśmy się do wejścia na rynek franczyzowy i stworzyliśmy unikalny i wciąż udoskonalany zakres usług oferowany naszym franczyzobiorcom. Chcemy być w bliskim kontakcie z naszymi placówkami, dlatego stawiamy na otwartą komunikację, ale także dostarczamy naszym partnerom narzędzia ułatwiające szybką wymianę informacji. Rozwój narzędzi nad którym czuwa cały zespół programistów, daje naszym Partnerom dużą przewagę konkurencyjną.

Wieloaspektowe wsparcie, jakiego Dom Finansowy QS udziela na każdym etapie rozwoju biznesu Partnera, ma niewątpliwie istotne znaczenie. Współpracujemy zarówno z osobami, które stawiają pierwsze kroki w biznesie jak i z osobami, które od lat prowadziły agencję i postanowiły przekształcić ją na franczyzę DFQS. Przede wszystkim dbamy o dostęp naszych Partnerów do szerokiej gamy produktów, obsługujemy wszelkie formalności, umowy, przeprowadzamy negocjacje warunków współpracy. Współpracujemy z największymi instytucjami finansowymi i ubezpieczeniowymi na rynku Consumer Finance w Polsce. Zatrudniamy specjalistów, którzy w 3 działach: bankowym, pozabankowym i ubezpieczeniowym stale pracują nad poprawą i rozszerzeniem oferty.

Oferujemy także wsparcie marketingowe w postaci ulotek, plakatów, gadżetów, ale także wszelkich działań on-line i reklamy w sieci. Poprzez akcje marketingowe, promocyjne, PR-owe, ale także bezpośrednie wsparcie inicjatyw Partnerów pomagamy w pozyskiwaniu nowych Klientów. Ponadto, każda franczyza ma stałą opiekę Dyrektora Regionalnego DFQS. W Centrali zatrudniamy ponad 100 osób, które pracują na wspólny sukces naszych placówek, których jest już ponad 100. Jednocześnie dysponujemy atrakcyjnym systemem prowizji i bonusów za osiąganie progów sprzedaży, organizujemy atrakcyjne konkursy z nagrodami, wyjazdy i imprezy. W maju lub czerwcu urządzamy dla naszych Partnerów oraz dostawców piknik pozabankowy, którego głównym celem jest integracja uczestników.

Organizujemy systematyczne szkolenia i konferencje, a niedługo ruszymy z programem dzielenia się wiedzą on-line. Dlatego jesteśmy gotowi na rozpoczęcie współpracy z osobami, które stawiają pierwsze kroki w branży finansowej. Oczywiście zapraszamy do współpracy także osoby posiadające doświadczenie w sprzedaży, szczególnie w finansach, jednak nie jest to obligatoryjne. Dla nas ważny jest człowiek a nie jego CV.

Założenie franczyzy jest więc niezwykle proste. Naszemu potencjalnemu partnerowi potrzebny jest entuzjazm i łatwość nawiązywania kontaktów. Wspólnie z partnerem wybieramy lokalizację placówki, odpowiadającą naszym standardom. Wkład finansowy jaki potencjalny Partner wnosi, nie przekracza kwoty 10 tys. zł. Kwota ta w pełni zostaje wykorzystana na adaptację lokalu, zakupu sprzętu IT czy oznakowania witryn. Ta początkowa inwestycja, to jedyne obciążenie finansowe dla naszych Partnerów. Nie pobieramy opłaty licencyjnej ani opłat miesięcznych, a dodatkowo wspieramy przy promocji nowoutworzonej placówki. Co ważne w miejscowościach do 30 tys. mieszkańców nasz Partner franczyzowy ma wyłączność terytorialną.

Wierzymy, że nasze działania sprzyjają owocnej, satysfakcjonującej i opartej na zaufaniu współpracy. Tworzymy wspólnie Dom Finansowy QS. To nasza nowa misja! FINANSE GODNE ZAUFANIA – WSPÓLNIE MOŻEMY WIĘCEJ!

• Wiadomości / Wywiady