Do tej pory ANG Spółdzielnia znajdowała się tuż za podium zestawienia firm z najlepszymi wynikami dotyczącymi wartości sprzedanych kredytów hipotecznych. Odpowiedzialna sprzedaż i konsekwentne przestrzeganie swoich zasad poskutkowało awansem Spółdzielni na trzecie miejsce.

- Te wyniki oczywiście bardzo nas cieszą, jednak rywalizacja z innymi firmami nie jest dla nas najważniejsza. Jest to dla nas przede wszystkim znak, że nasze działania, opierające się na odpowiedzialnej sprzedaży i etycznym podejściu do klienta, nie pozostają niezauważone – mówi Katarzyna Dmowska z ANG Spółdzielni.

Konsumenci w Polsce dokonują coraz bardziej świadomych i przemyślanych wyborów, a współpraca z naszą Spółdzielnią daje pewność, że wybrany produkt będzie dopasowany do potrzeb i sytuacji życiowej klienta. Etyka powinna być wpisana w nasz zawód, dlatego wymagamy jej przestrzegania od każdego współpracownika. Naszym mottem jest sprzedawanie produktów, które klient rozumie, faktycznie potrzebuje, na które go stać i za godziwą cenę. Trzymanie się tych zasad pozwoliło na osiągnięcie kolejnego sukcesu biznesowego w postaci znalezienia się na podium z firmami, które w III kwartale mają najlepsze wyniki w sprzedaży kredytów hipotecznych – dodaje Katarzyna Dmowska z ANG Spółdzielni.

Z danych finansowych za III kwartał wynika, że ANG Spółdzielnia pośredniczyła w sprzedaży kredytów hipotecznych o łącznej wartości 854 mln zł. Pozwoliło to na uplasowanie się na trzecim miejscu wśród największych firm pośrednictwa kredytowego w Polsce. Poniżej przedstawiono wyniki firm pośrednictwa kredytowego oraz wartość wypłaconych kredytów hipotecznych w mln zł w III kwartale 2018 r.

1. Open Finance: 2 355,00
  2. ExpanderAdvisors: 2 115,88
  3. ANG Spółdzielnia: 854,09
  4. Notus Finanse: 834,00
  5. mFinanse: 642,21
  6. Alex T. Great: 222,80
Zestawienie na podstawie danych ZFPF (Związku Firm Pośrednictwa Finansowego) i ANG Spółdzielni

Firma, której właścicielami są pracownicy

ANG Spółdzielnia jest jedyną całkowicie niezależną od innych instytucji firmą pośrednictwa kredytowego w pierwszej piątce firm z najlepszą sprzedażą kredytów hipotecznych. Jest także pierwszą w branży finansowej, w której w 100 proc. właścicielami są jej pracownicy.

- Formuła spółdzielczości daje nam całkowitą niezależność, sami decydujemy o losach firmy podczas Walnego Zgromadzenia. Spółdzielczy sposób prowadzenia działalności okazał się także trafionym rozwiązaniem biznesowym, o czym świadczą nasze wyniki finansowe. W 2017r. odnotowaliśmy 30 proc. wzrost wolumenu sprzedanych kredytów, jak i przychodów w porównaniu z rokiem 2016. Już wiemy, że i w 2018 r. poprawimy wyniki względem roku poprzedniego. Taki wynik szczególnie cieszy ze względu na szczególny rok, w którym musieliśmy zmierzyć się z nowymi regulacjami, w związku z wejściem w życie ustawy o kredycie hipotecznym oraz o nadzorze nad pośrednikami kredytu hipotecznego i agentami, co oznaczało dla nas konieczność szybkiego odnalezienia się w nowej rzeczywistości. Uważam, że nasi współpracownicy doskonale poradzili sobie z tym zadaniem – komentuje Katarzyna Dmowska.

Podsumowanie

• Wyniki finansowe za III kwartał tego roku pozwoliły ANG Spółdzielni znaleźć się na trzecim miejscu pod względem wartości wypłaconych kredytów hipotecznych w zestawieniu czołowych firm pośrednictwa kredytowego w Polsce (porównano z wynikami finansowymi firm zrzeszonych w Związku Firm Pośrednictwa Finansowego za III kwartał).
  • To pokazuje, że konsumenci dostrzegają zalety wynikające z korzystania z usług firm dbających o odpowiedzialną sprzedaż i etyczne podejście do klienta.
  • ANG Spółdzielnia jest jedyną w pełni niezależną firmą spośród pięciu, które uzyskały najlepsze wyniki pod względem wartości sprzedanych kredytów hipotecznych.
  • Wiadomości / Wywiady