Mija właśnie 10 lat od momentu powstania firmy Home Broker SA, największego pośrednika nieruchomościowego w Polsce. Ostatnie dwa lata – 2015 i 2016 – były rekordowe dla spółki pod kątem pośrednictwa w sprzedaży mieszkań na rynku pierwotnym w całym kraju. Home Broker jest częścią Grupy Open Finance SA oraz zatrudnia 451 doradców nieruchomościowych w 51 oddziałach w całej Polsce. Początek tego roku jest także bardzo satysfakcjonujący - pierwszy kwartał 2017 roku jest rekordowy od początku istnienia Home Broker pod kątem liczby transakcji na rynku pierwotnym. Było ich dokładnie 2 102, co daje wzrost liczby transakcji o 21% w porównaniu do czwartego kwartału 2016 roku oraz aż o 40% wobec pierwszego kwartału 2016 roku!

Jesteśmy liderem w naszej branży. To dla nas najlepszy prezent na 10-lecie istnienia firmy. Współpracujemy z największymi deweloperami w kraju, cieszymy się zaufaniem Klientów, a nasi doradcy chcę z nami pracować. Taka obecna dobra kondycja biznesowa i rynkowa spółki to efekt 10 lat pracy, zaangażowania i chęci bycia zawsze o krok przed konkurencją -  mówi Przemysław Guberow, Prezes Zarządu Home Broker SA.

Warto przyjrzeć się kilku krokom milowych w historii:

• Czerwiec 2007 – powstaje oficjalnie Home Broker. Pośrednictwo w obrocie nieruchomościami od początku istnienia spółki jest głównym przedmiotem działalności. Od samego początku Home Broker postawił na nowatorskie rozwiązania i narzędzie nigdy wcześniej nie wykorzystywane w branży: m.in. stworzył nowy zawód „Doradca ds. Nieruchomości”
  • 2008 – pomimo szalejącego kryzysu Home Broker wykorzystując swój model obsługi klienta i otwiera kolejne oddziały. Na koniec roku ma już 10 oddziałów. Następuje też wdrożenie pionierskiego rozwiązania w usłudze pośrednictwa nieruchomości poprzez nawiązanie współpracy z deweloperami i wprowadzenie bezpłatnego dla klienta wsparcia przy zakupie nieruchomości z tego segmentu rynku.
  • 2009 – rozszerzenie działalności o usługę pośrednictwa finansowego. Home Broker był wówczas jedynym na rynku podmiotem oferującym jednocześnie pośrednictwo obrocie nieruchomościami oraz usługę pośrednictwa finansowego. Teraz synergię usług zapewnia ścisła współpraca Open Finance i Home Broker.
  • 2010 – dynamiczna rozbudowa sieci sprzedaży Home Brokera. Otwarcie placówek Home Brokera w większości wojewódzkich miast Polski.
  • 2011 – dołączenie Home Broker do Związku Firm Doradztwa Finansowego
  • 2013 – otrzymanie nagrody Ministerstwa Gospodarki i redakcji gazety „Rzeczpospolita” „Dobra Firma 2013” za najlepiej rozwijające się przedsiębiorstwo. Ponadto, dokonano  zakupu licencji międzynarodowej marki „Sotheby’s” i stworzono prestiżowy, unikatowy na polskim rynku nieruchomości: „Poland Sotheby’s International Realty
  • 2014 – wyróżnienie marki tytułem „Created in Poland Superbrands 2013/2014”
  • 2015 – doskonały rok - sprzedaż aż blisko 1 500 mieszkań na rynku pierwotnym tylko w samym IV kwartale! W 2015 roku Home Broker pomógł Klientom zamieszkać w ich wymarzonym „M” (na rynku pierwotnym) pośrednicząc w aż 4 701 transakcjach!
  • 2016 – wyróżnienie marki tytułem „Created in Poland Superbrands 2016”
  • 2016 – rekordowy rok w historii Home Broker!Doradcy pośredniczyli w 6 323 transakcjach na rynku pierwotnym, co daje 35% wzrost w porównaniu do 2015 roku
  • 2016 – dynamiczny rozwój Home Broker Partners i e-bazy – integratora oraz narzędzia dla mniejszych firm z rynku pośrednictwa nieruchomościowego
  • 2017  – nowa strona internetowa Home Broker oraz wdrożenie innowacyjnej prezentacji mieszkań „wirtualny spacer 3D”
  • 2017 – powstaje nowe hasło promocyjne spółki – „Nieruchomości dla każdego”

Home Broker oferuje Klientom wsparcie przy zakupie mieszkań na rynku pierwotnym, dzięki współpracy z największymi deweloperami w całym kraju. W ofercie spółki jest także pomoc przy kupnie mieszkań czy domów na rynku wtórny lub pod wynajem. proponujemy Klientom najwyższy standard obsługi oraz bogatą ofertę mieszkań oraz domów.

• Komunikaty prasowe